Salmson, Jo

”Hjälp, han sjunker” av Jo Salmson

”Vardagsdramatik och en oväntad räddning!

Hjälp!-serien har blivit omåttligt populär och bjuder på stor igenkänning. I ”Hjälp! Han ramlar i vattnet!” tar Jo Salmson med nybörjarläsarna på ännu ett lite läskigt vardagsdrama.

Den här gången ska barnen åka båt . Dessutom ska de besöka ett riktigt slott! Men det blir inte riktigt så härligt som huvudpersonen har tänkt sig. Det skulle ju bara vara hen och bästa kompisen, och nu är de plötsligt ett helt gäng. Och varför beter sig de andra passagerarna på båten som om barnen ska förstöra något?

Men det är barnen och ingen annan som får syn på en kanot som vält, och någon som ligger i vattnet! Hjälp! Han drunknar! Och de som har fått skarpa tillsägelser om att inte röra livbojen. Vad ska de nu göra?

Med få ord förmedlar Jo Salmson starka känslor och spännande situationer, allt dramatiserat i Jimmy Wallins färgstarka illustrationer.

I den omtyckta och kritikerrosade ”Hjälp!-serien” har hittills utkommit: Hjälp! Jag gjorde illa Linn, Hjälp! Jag tappar bort en hund, Hjälp! Jag hittar ett fusk, Hjälp! Var är skatten?, Hjälp! Ett spökhus! och Hjälp! Eld och lågor ” Förlagsinformation

Språk: Svenska
Serie: Hjälp! (del 7)
Läsålder: 6-9 år
Antal sidor: 64
Utgivningsdatum: 2018-12-28
Förlag: Bonnier Carlsen
Illustratör: Jimmy Wallin
ISBN: 9789163897429