Naidoo, Beverly

“På andra sidan sanningen” av Beverly Naidoo.

"På andra sidan sanningen" av Beverly Naidoo

“Två skott nere vid porten och en bil som åker iväg med skrikande däck en tidig morgon. På ett par sekunder förändras livet för 12-åriga Sade och hennes lillebror Femi.

Sade och Femi bor i Nigeria och deras mamma blir skjuten till döds, av misstag. Egentligen var det deras pappa, en frispråkig och regeringskritisk journalist, som var terroristernas mål. Familjen är i fara och man bestämmer sig för att fly ut ur landet. Resan måste planeras i hemlighet och i största hast. Sade och Femi skickas iväg först. De sätts på ett plan till England tillsammans med en främmande kvinna och med falska pass.

I England är det meningen att deras farbror ska ta emot dem. Men väl framme i London visar det sig att farbrodern är försvunnen och kvinnan som de rest med överger dem. Hungriga, trötta och chockade av sin mammas död står Sade och Femi helt ensamma i en okänd storstad. Barnen får utstå många påfrestningar och våndor, men möter också snälla och hjälpsamma människor, innan de till sist får politisk asyl och kan återförenas med sin pappa.

En spännande och psykologiskt trovärdig berättelse om hur det kan vara att komma som flykting till ett främmande land.” Förlagsinformation

Språk: Svenska
Läsålder: Tonår
Antal sidor: 256
Utg.datum: 2004-09-01
Förlag: Natur & Kultur
Översättare: Peter Törnqvist
SAB: uHce
ISBN: 9789127087774