Ljunggren, Magnus

“Bortdribblad” av Magnus Ljunggren med illustrationer av Mats Vänehem.

bortdribblad

“Ny efterlängtad serie av skaparna till populära Riddarskolan-böckerna

Yalam och Samir tränar i samma lag. De ska åka buss hem från en match för ingen har tid att hämta dem, men de får 20 kronor var att köpa godis för. Varken Yalam eller Samir kan tänka på något annat än godiset, och då går det inte så bra varken på fotbollsplanen eller med bussåkandet!

När de spelat match köper de först godis, sen vet de att de ska åka tretton hållplatser med sexans buss för att komma hem. När de kommer till hållplatsen rullar det precis in en buss som de springer fram till. De sätter sig längst bak och börjar äta godis. Efter ett tag tittar de upp, men känner inte igen sig. Dessutom börjar det mörkna. Till slut trycker Samir på knappen, bussen stannar och de kliver av. Men det visar sig att de stigit av på fel hållplats och till råga på allt har Yalams mobil laddat ur.

I Magnus Ljunggrens och Mats Vänehems nya serie “Bästa klubben” tränar två lag ihop, ett killag och ett tjejlag. Böckerna i “Bästa klubben”-serien är fristående berättelser om spelare i lagen. I Tufft spel, den andra boken som kommer ut samtidigt, får vi följa Tina när hon spelar med killaget och gör en sån där tackling man absolut inte vill se på en fotbollsplan.” Förlagsinformation

Språk: Svenska
Serie: Bästa klubben (del 01)
Läsålder: 6-9 år
Antal sidor: 73
Utg.datum: 2013-03-25
Förlag: Bonnier Carlsen
Medarbetare: Siwe, Fredrika (form)
Illustratör: Mats Vänehem
SAB: Hcf
ISBN: 9789163870545