Foley, Douglas

“Habib: meningen med livet” av Douglas Foley.

Habib meningen med livet av Douglas Foley

“Möt Habib.

Habib är elva och bor med sin familj; pappa som har kafé där mamma jobbar ibland, lillsyrran som är… och brorsan Tony som på allvar tror att Belgien är Europas huvudstad (!). I skolan får de i uppdrag av Maja att skriva dagbok. Habib skiter i det först. Det gör alla killarna eftersom dagböcker är en tjejgrej. Men sen, när fröken har kallat till extra utvecklingssamtal med mamma, sätter han igång. Och gillar det. Kan inte sluta skriva! För det händer så mycket den här sista tiden i femman. Pengar ska samlas ihop till klassresan, och ryktet går att det finns mest burkar att samla på Östermalm där de rika bor så dit sticker Habib och kompisen Alex.

Annars är det fotbollsträningen, matcher och Winston som är ny i laget. Den lilla hundvalpen som ska rastas och som visar sig vara rena tjejmagneten. Och så är det Paris. Den vackraste tjejen som finns. Som Habib bara måste fråga chans på, om han bara fick ett bra tillfälle… Det här är en kul, cool, varm och bubblande bok om att vara elva, hänga med kompisarna i centrum, vara kär och fast besluten om att ta reda på meningen med livet.” Förlagsinformation

Första delen i serien om Habib. Dessa böcker går att läsa som fristående verk.
Läs om nyaste och sista delen här.

Språk: Svenska
Serie: Habib (del 1)
Läsålder: 9-12 år
Antal sidor: 213
Utg.datum: 2005-02-01
Förlag: Bonnier Carlsen
SAB: Hcg
ISBN: 9789163845703

Utgivna verk i serien om Habib:

Habib: meningen med livet, 2005,
Habib: friheten minus fyra, 2005,
Habib: Paris tur och retur: 2006,
Habib: på farligt vatten: 2007,
Habib: tre gånger guld, 2008,
Habib: änglar här och där, 2008,
Habib: långt långt borta, 2010,
Habib: borta bra, hemma bäst, 2011,
Habib: slutet är nära, 2013

Böckerna om Habib kom som TV-serie under 2008 och vann första pris i kategorin Live Action Television program, på Chicago International Children´s Film Festival 2009. Serien har även fått ta emot pris på BANFF World Television Festival Awards i Kanada och på Nordisk Barne TV Festival på European Film College i Ebeltoft.

TV-serien finns även som film på DVD. habib1

Regissör: Håkon Liu, Jesper Danielsson ; manusförfattare: Alex Haridi, Björn Paqualin ; producent: Susann Billberg-Rydholm.

Habib, meningen med livet av Douglas Foley