Tags

Related Posts

Share This

Appar

Verktyg som surfplattor och smarta telefoner är idag vardagsredskap för våra barn. Både när det handlar om lärande och nöje. Vi har tagit fram en lista med appar för iPad, som visar människor med mörk hudfärg. De flesta av apparna kostar några kronor, men ett par av dem är gratis.

Böcker i app-format

Kalastjuven av Mike-Ali, producerad av Acne produktion. Det är en en rolig bilderbok som har en svart pojke som huvudkaraktär. Ken Ring är inläsare och läser på svenska. (Från ca 4 år)Kalastjuven

The girl and the drum, producerad av mobian, ett brasilianskt företag. Det här är en bilderbok utan text och berättarröst, där man följer en svart flickas upplevelse av musik. (Från ca 2 år)

”Var kommer fiskpinnar ifrån” av Erika Ollén & Abigail Wright

Var kommer fiskpinnarna ifrån? undrar Matilda. Detta måste undersökas, tycker Matilda, Mo och Mia. Sån tur att de kan få följa med på en fiskebåt. Men vad händer sedan med fisken? Hur blir den fiskpinne?

Kan fiskpinnar simma? finns på svenska och engelska för plattor att kostnadsfritt ladda ner från App store samt från Google Play.

Princess Arabella wants to play, producerad av RumdeeDum. Appen är baserad på Mylo Freemans böcker om prinsessan Arabella. Finns på språken nederländska, engelska, franska, tyska. (Från ca 4 år)

 

Spel

Från Toca boca (svenskt företag) finns spelen Toca House och Toca Band, som har varsin svart karaktär. (Från ca 4 år)Toca House

Yoodle apps (Apps kids love) har producerat ett flertal appar bl a Costume chest. Här har man möjlighet att bygga sin egen figur. En mängd hud- och hårnyanser (och hårkvaliteter) finns att välja på. Sedan klär man ut sin figur som t ex dykare eller trädgårdsmästare. Engelskt tal. (Från ca 3 år)
Max the artist story book är också från Yoodle apps. Den är gratis.

iMommy, av K & N Ventures. Ett spel där barnet kan välja hud- och hårfärg på sin baby. Babyn ska matas, bytas blöja på, leka etc. (Från ca 3 år) Gratis.

My PlayHome, av Shimon Young. Detta är en interaktiv dockskåpsapp, där barnet kan välja figurer med olika nyanser på hud och hår. (Från ca 2 år)

 

Princess Arabella wants to play