Eicke, Wolfram

“David och Goljat” av Wolfram Eicke med illustrationer av Peter Knorr.

david-och-goljat

“David är ju så liten!” protesterar mamma. “Den tunga korgen! Och det är så långt att gå … Och om det är sant som folk säger, det där om jätten …”

Davids pappa har bestämt att David ska gå med mat till sina bröder, som är soldater. Och David går gärna, fastän mamma inte tycker att han ska – han som annars bara får vakta får har äntligen fått något spännande att göra!

Inte för att det inte händer saker när man är ute med fåren på nätterna. David har jagat bort rovdjur så att det har dunkat i hans hjärta i flera timmar efteråt. Nu ser han till sin förvåning att stora, vuxna bröder också kan vara rädda. När den jättestore soldaten i fiendearmén retar dem säger de ingenting. Alla är tysta. Och David känner plötsligt hur ilskan växer i honom …

Bilderboksduon Eicke-Knorr har skapat en stämningsfull och spännande version av den kända bibelberättelsen och låter David själv komma till tals. Särskilt de fantastiska perspektiven och färgerna i bilderna är det många förhandstittare som har kommenterat. David är inte stor, men han är inte ensam heller!

En bok för alla förskolebarn som tycker om spännande berättelser – och för alla vuxna som älskar vackra och välgjorda bilderböcker. ” Förlagsinformation

Språk: Svenska
Läsålder: 3-6 år
Antal sidor: 32
Utg.datum: 2005-09-01
Förlag: Libris förlag
Översättare: Anna Braw
Originalspråk: Tyska
Originaltitel: David und Goliat
Illustratör: Peter Knorr
SAB: Hcf
ISBN: 978917195767